Jak przeprogramować mózg, żeby uwolnić się od słodkiej pokusy?
Cukier to źródło gigantycznej ilości energii pozbawione innych wartości odżywczych, a jednocześnie coś,...
Dlatego też w sklepach znajdziemy sporo chińskich podróbek, które można kupić w atrakcyjnej cenie. Nie posiadają one jednak żadnych wartości odżywczych, oprócz dużej ilości cukru. Najlepiej kupować miód bezpośrednio z zaprzyjaźnionej pasieki. Jeśli mamy sprawdzone źródło, nie warto kupować sklepowego miodu. A jak sprawdzić czy kupiliśmy dobry jakościowo miód? Warto zaobserwować sposób rozpuszczania.
Sklepowy miód rozpuści się błyskawicznie, a ten naturalny będzie się rozpuszczał bardzo długo. Możemy też wylać miód na talerz. Ten sztuczny rozleje się po naczyniu, a naturalny będzie ściekać równomiernie tworząc spiralny stożek. Najlepszym sposobem na rozpoznanie miodu jest proces krystalizacji. Trwa on różnie, w zależności od rodzaju miodu może trwać od tygodnia do kilku miesięcy, a czasem nawet do roku. Sztuczny miód zawsze zostanie miodem płynnym. Warto więc kupować miody dobrej jakości, gdyż tylko wtedy skorzystamy z dobroczynnych właściwości.
Jeżeli lubisz miody kremowane bez dodatku cukru, to warto sporóbować:
Cukier to źródło gigantycznej ilości energii pozbawione innych wartości odżywczych, a jednocześnie coś,...
Przysiady to jedno z najpopularniejszych i najbardziej podstawowych ćwiczeń. Jest to sprawdzony sposób...
Awokado w ostatnich latach zdobyło ogromną popularność, szczególnie jako fit dodatek do różnych zdrowych...