Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 90 g Kefir 2%
  • 110 g Łosoś (świeży)
  • 6 g Masło ekstra
  • 90 g Ogórek
  • 500 g Ziemniaki
735 kcal
Białka
35.12 g
Tłuszcze
22.30 g
Węglowodany
98.38 g

Sposób przygotowania

Danie dla miłośników tradycyjnych rozwiązań kulinarnych. Doskonałe na domowy obiad dla całej rodziny.

Filety z łososia myjemy, delikatnie osuszamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem i układamy na folii aluminiowej. Na wierzchu układamy odrobinę masła, liść laurowy, koperek i cytrynę. Zawijamy w folię i pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 st. C przez ok 20 minut. Podajemy natychmiast po upieczeniu. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Myjemy kroimy cienko ogórka, zalewamy kefirem naturalnym, doprawiamy solą/pieprzem i posypujemy koperkiem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}