Składniki
- 25 g Cebula
- 30 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 100 g Makaron pełne ziarno (Lubella)
- 15 g Oliwa z oliwek
- 50 g Pomidorki koktajlowe
- 130 g Wieprzowina (szynka surowa)
709 kcal
Tradycyjne spaghetti z makaronem Pełne Ziarno.
Makaron pełnoziarnisty spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie. Przez 5 - 10min odsmażyć na niewielkiej ilości oliwy posiekaną cebulę i mielone mięso (zmielić samemu lub poprosić w sklepie), dodać trochę wody, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony ząbek czosnku oraz przyprawy (papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej). Po 10-15 minut duszenia sos jest gotowy do polania spaghetti. Danie udekorować listkami bazylii lub pietruszki i pomidorkami koktajlowymi