Składniki
- 3 szt Jajo kurze całe
- 30 g Jogurt naturalny 2%
- 20 g Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- 60 g Otręby owsiane
- 50 g Serek homogenizowany waniliowy
- 25 g Skrobia kukurydziana
- 250 g Truskawki
- 500 g Twaróg chudy
1241 kcal
Przepis na spód ciasta: Do miski wsypać kakao, otręby, 4 łyżki słodziku, łyżkę proszku do pieczenia, łyżkę przyprawy do piernika, dodać jogurt i wbić 2 jaja. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Wylać do naczynia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przepis na masę serową: zmiksować ze sobą ser, jajo, słodzik, skrobię kukurydzianą, 10 kropel aromatu śmietankowego, serek waniliowy. Dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód ciasta. Wsadzić z powrotem na 20 minut do piekarnia. Na koniec ułożyć posiekane truskawki.