Składniki
- 30 g Cebula
- 100 g Grejpfrut
- 115 g Mięso z piersi indyka (bez skóry)
- 7 g Oliwa z oliwek
- 60 g Pieczarki
- 80 g Pomidor
- 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 5 g Sezam
- 250 g Sok pomidorowy
467 kcal
Mimo prostoty wykonania jest to danie, którym możesz zaimponować swoim gościom.
Mięso obmyć i osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki. natrzeć oliwą z oliwek, posypać sezamem,bazylią oregano i pieprzem. Położyć na dnie naczynia żaroodpornego. Pokrojoną cebulę, pieczarki (pokrojone w plasterki), pomidory (w plasterkach) położyć na indyka. Wlać odrobinę wody na dno naczynia. Piec przez około 35 minut w temp. 170 stopni. Ryż ugotować na sypko, przed podaniem posypać natką pietruszki i skropić oliwą z oliwek. Do popicia: sok pomidorowy. Na deser: grejpfrut