Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 30 g Cebula
  • 100 g Grejpfrut
  • 115 g Mięso z piersi indyka bez skóry
  • 7 g Oliwa z oliwek
  • 60 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 80 g Pomidor
  • 50 g Ryż Parboiled
  • 5 g Sezam, nasiona
  • 250 g Sok pomidorowy
467 kcal
Białka
32.48 g
Tłuszcze
12.13 g
Węglowodany
57.06 g

Sposób przygotowania

Mimo prostoty wykonania jest to danie, którym możesz zaimponować swoim gościom.

Mięso obmyć i osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki. natrzeć oliwą z oliwek, posypać sezamem,bazylią oregano i pieprzem. Położyć na dnie naczynia żaroodpornego. Pokrojoną cebulę, pieczarki (pokrojone w plasterki), pomidory (w plasterkach) położyć na indyka. Wlać odrobinę wody na dno naczynia. Piec przez około 35 minut w temp. 170 stopni. Ryż ugotować na sypko, przed podaniem posypać natką pietruszki i skropić oliwą z oliwek. Do popicia: sok pomidorowy. Na deser: grejpfrut

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}