Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 30 g Cebula
  • 1 szt Jajo kurze całe
  • 250 g Kalafior
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 20 g Oliwa z oliwek
  • 70 g Papryka czerwona
  • 70 g Papryka zielona
  • 100 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 100 g Ser mozarella
726 kcal
Białka
67.93 g
Tłuszcze
44.28 g
Węglowodany
13.91 g

Sposób przygotowania

Pizza bezglutenowa

Kalafiora pokroić, ugotować w wodzie lub na parze ugnieść na pastę. Dodać oliwę, jaja i część rozdrobnionej mozzarellę. Wymierzać. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Natłuścić blachę. Mięso podsmażyć i odstawić. Przygotowaną wcześniej masę rozprowadzić równomiernie na blaszce do pieczenia tworząc placek grubości 1 - 1,5cm grubości z lekko grubszymi brzegami. Piec ok 15 - 20min. Następnie wyjąć pizzę (nie wyłączając piekarnika), posmarować koncentratem zmieszanym z wodą lub przecierem pomidorowym, obsypać mięsem, warzywami (dowolnymi), pieczarkami i resztą mozzarelli, posypać bazylią, oregano i pieprzem. Piec raz jeszcze ok 10 - 15 min aż ser roztopi się. Następnie wyjąc i pokroić na kawałki

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}