Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 30 g Cebula
  • 5 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Papryka czerwona
  • 50 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 20 g Ryż brązowy
  • 70 g Wieprzowina - szynka bez tłuszczu
239 kcal
Białka
18.78 g
Tłuszcze
9.58 g
Węglowodany
19.36 g

Sposób przygotowania

Nadziewana papryka z miesem mielonym i pieczarkami.

Papryki myjemy. Odcinamy im główki i wycinamy gniazda nasienne. Solimy i pieprzymy w środku po czym odkładamy na bok. Ryż gotujemy na sypko i studzimy, na końcu mieszamy go z farszem. Przygotowujemy farsz : podsmażamy na oliwie mięso mielone z szynki i warzywa. Gdy farsz jest gotowy faszerujemy papryki, przykrywamy czapeczką i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczemy około godzinę w 180 stopniach. Papryki pocięte w poprzek można piec 45 minut- to w zupełności wystarczy.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}