Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 140 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 7 g Oliwa z oliwek
  • 20 g Orzechy włoskie
  • 90 g Pomidor
  • 35 g Sałata
346 kcal
Białka
34.00 g
Tłuszcze
22.00 g
Węglowodany
3.00 g

Sposób przygotowania

Grillowany kurczak idealny na obiad i kolację.

Filet z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na jak najdłuższe plastry. Lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą morską oraz pieprzem i przyprawą do kurczaka.W głębokim talerzu wyciśnięty czosnek oraz oliwę z oliwek. Filety z kurczaka moczyć chwilę w marynacie. Rozgrzać grill lub piekarnik. Ułożyć piersi z na kratce na rozgrzanym grillu lub na blasze w piekarniku. Grillować / piec mięso do uzyskania pożądanej smakowitości (grill zazwyczaj po 4 - 7 minut na stronę, w piekarniku trochę dłużej - zależnie od tego jak cienkie są plastry mięsa). Pilnować by nie przesuszyć. Mięso powinno być zrumienione z zewnątrz a miękkie i soczyste w środku.. Podawać na liściu sałaty z plastrem pomidora i orzechami.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}