Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 80 g Brokuły
  • 80 g Kalafior
  • 75 g Marchew
  • 130 g Wątróbka kurczaka
  • 140 g Ziemniaki, średnie
297 kcal
Białka
30.23 g
Tłuszcze
8.52 g
Węglowodany
24.91 g

Sposób przygotowania

Smakuje nieco inaczej niż wersja smażona ale dzięki gotowaniu zachowuje bardziej dietetyczny charakter.

Wątróbki myjemy, oprószamy pieprzem, chilli, roztartymi ziołami (nie solimy), mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i układamy w naczyniu do gotowania na parze. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i układamy obok wątróbek. W pozostałe miejsce wsypujemy warzywa (może być bukiet warzyw na patelnie). Przykrywamy przykrywką i parujemy ok 20 - 25 minut. Przed podaniem wszystko oprószamy solą. Dla uzyskania lepszego aromatu, podczas gotowania wątróbki można dodać odrobinę jabłka.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}