Składniki
- 100 g Banan
 - 2 szt Jajo kurze całe
 - 50 g Mąka pszenna pełnoziarnista
 - 50 g Mleko 2%
 - 10 g Otręby owsiane
 - 50 g Twaróg półtłusty
 
581 kcal
					Dietetyczny przysmak dla całej rodziny.
Białka jaj należy lekko ubić (można dodać odrobinę soli). Żółtka, mąkę, otręby, mleko i na końcu wodę wymieszać razem w misce. Dodać ubite wcześniej białka i słodzik i dokładnie wymieszać. Nalezy uzyskać konsystencję ciasta do naleśników. Naleśniki smażyć polecamy na rozgrzanej patelni teflonowej i odwracać w trakcie smażenia Farsz: Dodać należy do twarogu jogurt/mleko, banana, słodzik oraz odrobinę cynamonu otrzymując farsz do nadziewania naleśników.