Składniki
- 150 g Kalafior
- 150 g Łosoś (świeży)
- 5 g Masło ekstra
- 300 g Ziemniaki
Niezwykle lekka i dietetyczna propozycja. Danie, które możesz zaproponować także karmiącej mamie lub seniorowi.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Łososia opłukać , osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki ,skropić sokiem cytrynowym i odstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Pietruszkę obrać i umyć, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Łososia oprószyć solą i pieprzem i wstawić do naczynia do gotowania na parze na pokrojoną pietruszkę i gotować około 15 minut. Na ostatnie 5 minut dodać różyczki kalafiora. Doprawić solą, pieprzem. Przełożyć wszystko na na talerze i posypać siekanym koperkiem. podawać z łyżeczką masła.