Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 150 g Kalafior
  • 150 g Łosoś (świeży)
  • 5 g Masło ekstra
  • 300 g Ziemniaki
536 kcal
Białka
37.00 g
Tłuszcze
24.00 g
Węglowodany
43.00 g

Sposób przygotowania

Niezwykle lekka i dietetyczna propozycja. Danie, które możesz zaproponować także karmiącej mamie lub seniorowi.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Łososia opłukać , osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki ,skropić sokiem cytrynowym i odstawić do lodówki. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Pietruszkę obrać i umyć, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Łososia oprószyć solą i pieprzem i wstawić do naczynia do gotowania na parze na pokrojoną pietruszkę i gotować około 15 minut. Na ostatnie 5 minut dodać różyczki kalafiora. Doprawić solą, pieprzem. Przełożyć wszystko na na talerze i posypać siekanym koperkiem. podawać z łyżeczką masła.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}