Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 30 g Cebula
  • 150 g Mintaj (świeży)
  • 16 g Oliwa z oliwek
  • 60 g Papryka czerwona
  • 45 g Papryka zielona
  • 100 g Ryż paraboliczny (parboiled)
630 kcal
Białka
34.00 g
Tłuszcze
18.00 g
Węglowodany
83.00 g

Sposób przygotowania

Prostota wykonania i przystępna cena surowców to atuty tejże potrawy.

Zagotować wodę na ryż, dodać do niej curry i sól oraz odrobinę oliwy z oliwek. Wsypać ryz gdy zawrze i gotować około 15 - 20 minut. Rybę pokroić w mniejsze kawałki, skropić cytryną, posolić i popieprzyć. Usmażyć na oliwie z oliwek pod koniec dodając pokrojoną cebulę. Na półmisek wyłożyc ugotowany ryz a na nim rybę, przybrać zieleniną. Podawać z żółtą, czerwoną i zieloną papryką.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}