Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 40 g Białko jaja kurzego
  • 240 g Fasola konserwowa - Nasza Spiżarnia
  • 100 g Jabłko
  • 1 szt Jajo kurze całe
  • 30 g Kakao odtłuszczone WAWEL
  • 50 g Ksylitol
  • 15 g Masło - Lurpak
  • 50 g Mleko bez laktozy 1,5% - Schwarzwaldmilch
749 kcal
Białka
39.28 g
Tłuszcze
22.93 g
Węglowodany
96.32 g

Sposób przygotowania

Lubicie czkekoladowe ciasta? Jesteście na redukcji? Tęsknicie za czymś słodkim w tym okresie? Jeśli wszystkie wasze odpowiedzi brzmią: tak, to ten przepis jest jak najbardziej dla was!

Fasolę odsączamy z wody (z puszki 400g po odsączeniu pozostanie 240g) blendujemy ją z jabłkiem, jajem, białkiem jaja, mlekiem i masłem na gładką masę. Następnie dodajemy suche składniki, czyli kakao, proszek do pieczenia i ksylitol (można użyć słodziku), opcjonalnie można dodać ok 25-30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym. Wszystko dokladnie blendujemy. Całość wlewamy do uprzednio delikatnie spryskanego / posmarowanego tłuszczem naczynia. Tylko w celu zabezpieczenia przed przywieraniem. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}