Składniki
- 40 g Chleb żytni razowy
- 100 g Fasola szparagowa
- 10 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 100 g Pomidor
- 100 g Twaróg półtłusty
481 kcal
Fantazyjna kompozycja, także idealna dla wegetarian.
Fasolkę (najlepiej świeżą, ale może być mrożona) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i kroimy na 2-3 części, w zależności od długości strąków. Orzechy kruszymy / łamiemy na małe kawałki, do miski wlewamy oliwę, rozcieramy w niej wyciśnięty czosnek, dodajemy koperek, mieszamy, następnie wlewamy ocet i wsypujemy orzechy, mieszam porządnie. Zawartość przekładamy do fasolki, dokładnie mieszamy. Na koniec dorzucamy przepołowione pomidorki koktajlowe. Kanapki: ser twarogowy ugniatamy z jogurtem, przyprawiamy i nakładamy na chleb.