Składniki
- 60 g Bułka grahamka
- 2 szt Jajo kurze całe
- 50 g Łosoś (wędzony)
- 7 g Oliwa z oliwek
- 6 g Otręby owsiane
- 50 g Papryka czerwona
- 40 g Papryka zielona
529 kcal
Grahamka i jajecznica z wędzonym łososiem
Składniki dodatkowe: - sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz - szczypiorek Bułkę przekroić i skropić lekko oliwą. Jajka wbić do miseczki, wlać na patelnie posmarowaną oliwą, smażyć na małym ogniu, przez niecałą minutę tak aby lekko się ścięły, dodać otręby, łososia i szczypiorek, doprawić pieprzem. Delikatnie wymieszać, zdjąć z patelni i rozłożyć po równo na każdej połówce bułki. udekorować papryką zieloną i czerwoną