Składniki
- 70 g Ananas (plastry w syropie)
- 30 g Cebula
- 70 g Fasola konserwowa czerwona
- 50 g Kukurydza konserwowa
- 130 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 16 g Oliwa z oliwek
- 80 g Papryka czerwona
- 100 g Ryż paraboliczny (parboiled)
832 kcal
Kurczak z ryżem - podstawa dietetyki. Tym razem po meksykańsku!
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paski udusić na patelni polanej oliwą razem z posiekaną cebulą. Do cebuli i mięsa dodać odsączoną i przepłukaną fasolę i kukurydzę. Kilka łyżek sosu z fasoli fasoli wlać na patelnię. Całość poddusić pod przykryciem, doprawić chilli, słodką papryką, curry i pieprzem ziołowym. Wymieszać na patelni i dodać pokrojony drobno ananas i paprykę oraz wsypać ryż. Dusić przez chwilę i podawać na ciepło.