Składniki
- 100 g Banan
- 200 g Mleko 0,5 %
- 150 g Twaróg półtłusty
- 10 g Żelatyna
Kolejny deser Sport & Fitt
Obranego banana wkładamy do wysokiego naczynia (najlepiej z miarką), dodajemy soku z cytryny (około 2 łyżeczki) i miksujemy. Dodajemy twaróg i odrobinę mleka. Ponownie miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy odrobinę cynamonu, słodzik (ilości wg uznania) i wanilię oraz pozostałe mleko. Miksujemy i sprawdzamy czy powstała masa nie jest przypadkiem za mało słodka. W gorącej wodzie rozrabiamy żelatynę. Około 4 łyżeczek żelatyny rozrabiamy w 1/3 szklanki gorącej wody (ważne żeby nie było grudek, trzeba dość energicznie mieszać). Tak powstałą mieszankę wlewamy do naszej masy serowej. Mieszamy i przelewamy do formy. Wstawiamy do lodówki.