Składniki
- 100 g Kapusta
- 70 g Marchew
- 140 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 40 g Papryka czerwona
- 50 g Pieczarki
- 30 g Por
- 75 g Ryż paraboliczny (parboiled)
720 kcal
Dietetyka i tradycyjna polska kuchnia, czyli posiłek dla każdego.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, mielone mięso (z piesi kurczaka) doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i curry i gotować na parze przez ok 20 minut. Sparzyć liście kapusty, (można chwilę podgotować by stały się miękkie). Marchew zetrzeć na tarce, pieczarki, paprykę, por pokroić w kostkę i dusić w głębokim garnku na niewielkiej ilości oliwy. dodać orzechy. Ugotowany ryż zmieszać z ugotowanym mięsem. Z tak przygotowanego farszu formować małe walce i układać na liściach kapusty. Zawinąć i ułożyć na warzywach. Dusić ok. 15 - 20 min.