Składniki
- 30 g Cebula
- 50 g Makaron razowy
- 90 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 8 g Oliwa z oliwek
- 20 g Orzechy włoskie
- 100 g Papryka czerwona
- 150 g Pomidor
- 25 g Rukola
564 kcal
Kurczak oraz wyśmienity smak rukoli z dodatkiem orzechów. Tym daniem można zaskoczyć gości.
Kurczaka ugotować na parze z dodatkiem ulubionych przypraw. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Rukolę wyjmując z pudełka, umyć, osuszyć. Pomidory pokroić w plasterki. Pomidory (można usunąć pestki), cebulę i paprykę pokroić. Zmieszać z pokrojonym kurczakiem i ostudzonym makaronem, dodać orzechy włoskie, wszystko polać oliwą i posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. W razie potrzeby można dosolić.