Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 40 g Makaron Razowy
  • 8 g Oliwa z oliwek
  • 75 g Pomidorki koktajlowe
  • 55 g Tuńczyk w wodzie
307 kcal
Białka
18.52 g
Tłuszcze
9.75 g
Węglowodany
36.36 g

Sposób przygotowania

Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Składniki dodatkowe: - papryka, pieprz, sól i przyprawa do kuchni włoskiej - bazylia lub pietruszka nać - czosnek. Makaron spaghetti z pełnego ziarna ugotować w lekko osolonej wodzie.Otworzyć puszkę i odcedzić tuńczyka (kawałki a nie rozdrobnionego) z wody Na patelnie nalać oliwę i wycisnąć na nią wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulkę. Podgrzać, przełożyć rybę na patelnię, przyprawić i smażyć kilka minut, po chwili dodać koncentrat zmieszany z wodą i przyprawami. Makaron wyłożyć na talerze. Polać sosem z tuńczykiem. Udekorować pietruszką i pomidorkami.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}