Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 150 g Cukinia
  • 70 g Marchew
  • 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 14 g Oliwa z oliwek
  • 120 g Ryż Parboiled
  • 20 g Seler naciowy
  • 100 g Szpinak mrożony
749 kcal
Białka
46.45 g
Tłuszcze
17.60 g
Węglowodany
101.31 g

Sposób przygotowania

Propozycja dla lubiących trochę zabawy w kuchni, ale warto!

Pierś naciąć tak, by powstała duża kieszeń. Mięso posypać wewnątrz solą i pieprzem (i trawą cytrynową). Do środka włożyć przekrojoną dymkę. Pokroić marchew, cukinię i seler. Blanszować przez minutę we wrzącej wodzie, odcedzić i wymieszać z sosem sojowym. Takim farszem nadziewać piersi, zawijając kawałki mięsa (warzywa które zostaną można chwilę parować i podać z mięsem jako dodatek). Umyć szpinak odsączyć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Dokładnie owinąć liśćmi szpinaku piersi z kurczaka. Ułożyć mięso w naczyniu do gotowania na parze i gotować przez 20-25 minut, aż będzie miękkie. Podać z ryżem polanym olejem lnianym.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}