Składniki
- 60 g Jogurt naturalny 2%
- 100 g Makaron razowy
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 16 g Oliwa z oliwek
- 3 g Otręby owsiane
- 55 g Papryka czerwona
- 70 g Szpinak (mrożony)
668 kcal
Danie w wersji wysokomięsnej, dietetycznej i sportowej.
Kurczaka przyprawić i ugotować na parze. Po ostygnięciu pokroić na drobne kawałki. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szpinak umieścić w garnku i roztapiać powoli na bardzo małym płomieniu, od czasu do czasu mieszając. Po rozmrożeniu można zwiększyć płomień i dodać jogurtu naturalnego oraz czosnek. Gotować kilka minut, od czasu do czasu mieszając i przyprawiając na koniec solą i pieprzem. Do naczynia włożyć makaron, polać go oliwą, dodać otręby, szpinak i mięso. Całość pomieszać. Na talerzu ozdobionym pokrojoną papryką, danie posypać świeżo startym parmezanem.