Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 60 g Jogurt naturalny 2%
  • 100 g Makaron Razowy
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 16 g Oliwa z oliwek
  • 3 g Otręby owsiane
  • 55 g Papryka czerwona
  • 70 g Szpinak mrożony
668 kcal
Białka
41.00 g
Tłuszcze
20.00 g
Węglowodany
81.00 g

Sposób przygotowania

Danie w wersji wysokomięsnej, dietetycznej i sportowej.

Kurczaka przyprawić i ugotować na parze. Po ostygnięciu pokroić na drobne kawałki. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szpinak umieścić w garnku i roztapiać powoli na bardzo małym płomieniu, od czasu do czasu mieszając. Po rozmrożeniu można zwiększyć płomień i dodać jogurtu naturalnego oraz czosnek. Gotować kilka minut, od czasu do czasu mieszając i przyprawiając na koniec solą i pieprzem. Do naczynia włożyć makaron, polać go oliwą, dodać otręby, szpinak i mięso. Całość pomieszać. Na talerzu ozdobionym pokrojoną papryką, danie posypać świeżo startym parmezanem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}