Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 60 g Jogurt naturalny 2%
  • 100 g Makaron razowy
  • 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
  • 16 g Oliwa z oliwek
  • 3 g Otręby owsiane
  • 55 g Papryka czerwona
  • 70 g Szpinak (mrożony)
668 kcal
Białka
41.00 g
Tłuszcze
20.00 g
Węglowodany
81.00 g

Sposób przygotowania

Danie w wersji wysokomięsnej, dietetycznej i sportowej.

Kurczaka przyprawić i ugotować na parze. Po ostygnięciu pokroić na drobne kawałki. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szpinak umieścić w garnku i roztapiać powoli na bardzo małym płomieniu, od czasu do czasu mieszając. Po rozmrożeniu można zwiększyć płomień i dodać jogurtu naturalnego oraz czosnek. Gotować kilka minut, od czasu do czasu mieszając i przyprawiając na koniec solą i pieprzem. Do naczynia włożyć makaron, polać go oliwą, dodać otręby, szpinak i mięso. Całość pomieszać. Na talerzu ozdobionym pokrojoną papryką, danie posypać świeżo startym parmezanem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}