Składniki
- 25 g Cebula
- 130 g Jabłko
- 45 g Kapusta
- 90 g Marchew
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 60 g Mleko 0,5 %
- 15 g Oliwa z oliwek
- 70 g Papryka czerwona
- 50 g Papryka zielona
- 250 g Ziemniaki
523 kcal
Aromatyczne połączenie, doskonały smak.
Pokrojone w drobne paski mięso przyprawić i wrzucić na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek. Następnie dodać rozdrobnioną cebulę, pokrojoną w cienkie paski kapustę, marchew pokrojoną w cienkie półtalarki. Całość mieszać, podsmażyć chwilę, a następnie dusić około 20 minut pod przykryciem. Na koniec dodać pokrojony drobno czosnek oraz papryki. Ziemniaki ugotować, odcedzić, dodać niewielką ilość oliwy z oliwek oraz podgrzane mleko i gałkę muszkatałową. Całość wymieszać a następnie zmiksować. Na talerzu ozdobić szczypiorkiem. Na deser: jabłko.