Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 120 g Marchew
  • 130 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 40 g Mleko 0,5 %
  • 15 g Oliwa z oliwek
  • 60 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 30 g Seler korzeniowy
  • 20 g Śliwki suszone
  • 250 g Ziemniaki, średnie
517 kcal
Białka
36.00 g
Tłuszcze
17.00 g
Węglowodany
55.00 g

Sposób przygotowania

Przepych aromatów i fantastyczne połączenie, danie dla prawdziwych smakoszy.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki, posmarować niewielką ilością oliwy z oliwek. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodając pokrojoną drobno cebulę, pokrojone suszone śliwki pieczarki, starty na tarce o grubych oczkach seler oraz posiekany czosnek. Całość zamieszać i piec w temp. 180 stopni około 20 minut. Ziemniaki i marchew ugotować na parze, następnie przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać ciepłe mleko, oliwę z oliwek, gałkę muszkatałową, sól i pieprz do smaku. Całość zmiksować. Na talerzu ozdobić zieloną natką.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}