Składniki
- 70 g Bułka grahamka
- 25 g Jogurt naturalny 2%
- 80 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 15 g Orzechy włoskie
- 6 g Otręby owsiane stabilizowane (Sante)
- 10 g Płatki migdałowe
- 30 g Rzodkiewka
- 5 g Sałata
450 kcal
Grahamka z pastą kurczakowo-orzechową
Składniki dodatkowe: odrobina soku z cytryny pieprz, szczypta soli przyprawa ziołowa do kurczaka niewielka ilość szczypiorku musztarda Mięso umyć, osuszyć, przyprawić, a następnie ugotować na parze (przez około 20 minut) lub w upiec w piekarniku ( w temp.180 stopni przez około 20 minut). Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić. Orzechy drobno posiekać, dodać do mięsa. Dodać również musztardę, jogurt naturalny, otręby. Całość zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać szczypiorku i zamieszać. Bułkę posmarować pastą, położyć liść sałaty oraz pokrojoną rzodkiewkę.