Składniki
- 1 szt Jajo kurze całe
- 100 g Łosoś (wędzony)
- 5 g Oliwa z oliwek
- 5 g Otręby owsiane
- 110 g Pomidor
- 50 g Por
341 kcal
Wyjątkowa i ciekawa propozycja na sałatkę z łososiem
Wędzonego łososia pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajko ugotować na twardo i również pokroić w kostkę. Por opłukać, osuszyć i tak samo pokroić . Czosnek obrać i wycisnąć. Wędzonego łososia, pomidory, jajka, por i czosnek przełożyć do miski. Dodać musztardę i wymieszać. Następnie dodać kilka kropel soku z cytryny i odrobinę oleju lnianego, bazylię, sól morską i pieprz. Wszystko razem wymieszać. Posypać pokrojonym szczypiorkiem i otrębami.