Składniki
- 70 g Makaron razowy
- 160 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 12 g Oliwa z oliwek
- 60 g Papryka czerwona
- 90 g Pomidor
- 30 g Por
549 kcal
Danie, które swym smakiem pozytywnie zaskoczy każdego, doskonałe na wszelkie okazje.
Mięso umyć, pokroić, skropić oliwą z oliwek i włożyć do naczynia żaroodpornego. Pora przekroić wzdłuż, umyć i pokroić drobne półkrążki. Pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić por, rozgnieciony lub drobno pokrojony czosnek oraz pomidory. Podsmażyć kilka minut, a następnie przełożyć do mięsa. Dodać także drobno pokrojoną paprykę, przyprawić pieprzem i solą. Piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.