Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 70 g Brokuły
  • 2 szt Jajo kurze całe
  • 60 g Jogurt naturalny 2%
  • 20 g Por
195 kcal
Białka
17.16 g
Tłuszcze
11.32 g
Węglowodany
6.14 g

Sposób przygotowania

Sałatka brokułowa z jajkiem

Składniki dodatkowe: sok z cytryny , sól , pieprz, czosnek, Przygotowanie: Brokuł umyć, podzielić pojedyncze różyczki i gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Por (najlepiej biała część) opłukać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i wycisnąć i dokładnie zmieszać z jogurtem, pieprzem i sokiem z cytryny (odrobiną). Przełożyć wszystkie składniki do miski. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}