Składniki
- 85 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 14 g Oliwa z oliwek
- 50 g Pomidorki koktajlowe
- 60 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 25 g Serek wiejski
- 200 g Szpinak (mrożony)
500 kcal
Szpinak ponownie wraca do łask i na stoły w naszych domach. Oto jedna z wielu propozycji z dodatkiem szpinaku.
Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Skroplić oliwą. Szpinak rozmrozić, a następnie podgrzewać do całkowitego odparowania wody. Przestudzić kilkanaście minut. Zmiksować z twarogiem i czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół i ozdobić nimi talerz.