Składniki
- 50 g Ananas (plastry w syropie)
- 20 g Cebula
- 50 g Fasola konserwowa czerwona
- 30 g Kukurydza konserwowa
- 120 g Makaron razowy
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 10 g Oliwa z oliwek
- 55 g Papryka czerwona
761 kcal
Wyśmienity kurczak dla smakoszy kuchni meksykańskiej.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paski udusić na patelni polanej oliwą razem z posiekaną cebulą. Do cebuli i mięsa dodać odsączoną i przepłukaną fasolę i kukurydzę. Kilka łyżek sosu z fasoli fasoli wlać na patelnię. Całość poddusić pod przykryciem, doprawić chilli, słodką papryką, curry i pieprzem ziołowym. Wymieszać na patelni i dodać pokrojony drobno ananas i paprykę oraz dodać makaron. Dusić przez chwilę i podawać na ciepło.