Składniki
- 100 g Brokuły
- 30 g Cebula
- 150 g Łosoś (świeży)
- 8 g Oliwa z oliwek
- 120 g Pomidor
- 100 g Ryż paraboliczny (parboiled)
795 kcal
Aromatyczny sos, który prezentuję tę wyśmienitą rybę w jeszcze ciekawszej odsłonie.
Drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pomidory sparzyć, obrać, pozbawić pestek i dodać na patelnię. Poddusić całość około 10 minut. Rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Włożyć do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego, następnie dodać pomidory.Piec w temp.180 stopni około 20 minut. Brokuł gotować do miękkości na parze lub w wodzie. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Podawać razem.