Składniki
- 40 g Brokuły
- 20 g Cebula
- 60 g Jogurt naturalny 2%
- 70 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 8 g Oliwa z oliwek
- 40 g Papryka czerwona
- 50 g Pieczarki
- 150 g Ziemniaki
348 kcal
Ziemniaki to także dietetyczny produkt, ważne by nie łączyć ich z sosami.
Mięso pokroić na niewielkie kawałki, polać oliwą z oliwek, przyprawić przyprawą do kurczaka, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Brokuły umyć, podzielić na niewielkie różyczki. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Zarówno brokuły, cebulę jak i pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zmieszać z mięsem. Do jogurtu naturalnego dodać rozgnieciony czosnek, koperek. Przyprawić pieprzem, a następnie dodać do mięsa i warzyw. Zamieszać. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25 minut. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Paprykę pokroić w paski i ozdobić nią talerz.