Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 250 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 125 g Pomidor
  • 350 g Ziemniaki
801 kcal
Białka
49.78 g
Tłuszcze
36.06 g
Węglowodany
69.20 g

Sposób przygotowania

Jedno z moich ulubionych dań w naszym zestawieniu. Trochę brakuje mi tej chrupiącej skóry z udka ale dieta to dieta.

Mięso pozbawione skóry natrzeć oliwą z oliwek oraz posypać przyprawami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Niewielkie ziemniaki obrać, umyć, przekroić na ćwiartki i poukładać między mięsem. Drobno pokrojony czosnek dodać do mięsa i ziemniaków. Całość skropić z oliwą z oliwek i piec w temp.180 stopni do czasu aż udka się zarumienią, a ziemniaki rozmiękną (około 30-40 minut). Po upieczeniu zjeść z pomidorem

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}