Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 250 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 125 g Pomidor
  • 350 g Ziemniaki, średnie
562 kcal
Białka
33.00 g
Tłuszcze
26.00 g
Węglowodany
49.00 g

Sposób przygotowania

Jedno z moich ulubionych dań w naszym zestawieniu. Trochę brakuje mi tej chrupiącej skóry z udka ale dieta to dieta.

Mięso pozbawione skóry natrzeć oliwą z oliwek oraz posypać przyprawami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Niewielkie ziemniaki obrać, umyć, przekroić na ćwiartki i poukładać między mięsem. Drobno pokrojony czosnek dodać do mięsa i ziemniaków. Całość skropić z oliwą z oliwek i piec w temp.180 stopni do czasu aż udka się zarumienią, a ziemniaki rozmiękną (około 30-40 minut). Po upieczeniu zjeść z pomidorem

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}