Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 100 g Kalafior
  • 15 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 90 g Krojone pomidory z ziołami
  • 220 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
573 kcal
Białka
33.00 g
Tłuszcze
29.00 g
Węglowodany
45.00 g

Sposób przygotowania

Aromatyczna i smaczna kombinacja, dzięki której kolejne udo z kurczaka daleko odbiega od monotonii dietetycznej.

Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, posypać przyprawą do kurczaka. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory zmieszać z koncentratem pomidorowym, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę słodką. Całość sosu przelać do naczynia żaroodpornego. Mięso z sosem piec w temp. 180 stopni przez około 30-40 minut. Ryż ugotować na sypko. Kalafior ugotować w wodzie lub na parze, nie dopuszczając do rozgotowania.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}