Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 100 g Kalafior
  • 15 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 90 g Krojone pomidory z ziołami
  • 220 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Ryż Parboiled
573 kcal
Białka
33.00 g
Tłuszcze
29.00 g
Węglowodany
45.00 g

Sposób przygotowania

Aromatyczna i smaczna kombinacja, dzięki której kolejne udo z kurczaka daleko odbiega od monotonii dietetycznej.

Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, posypać przyprawą do kurczaka. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory zmieszać z koncentratem pomidorowym, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę słodką. Całość sosu przelać do naczynia żaroodpornego. Mięso z sosem piec w temp. 180 stopni przez około 30-40 minut. Ryż ugotować na sypko. Kalafior ugotować w wodzie lub na parze, nie dopuszczając do rozgotowania.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}