Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 120 g Bakłażan
  • 100 g Brokuły
  • 30 g Cebula
  • 80 g Krojone pomidory z ziołami
  • 90 g Makaron Razowy
  • 200 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 12 g Oliwa z oliwek
  • 10 g Ser Parmezan
754 kcal
Białka
63.00 g
Tłuszcze
22.98 g
Węglowodany
73.68 g

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z bakłażanem

Składniki dodatkowe: pieprz sól papryka ostra przyprawa do kurczaka czosnek pietruszka nać Pierś z kurczaka pokroić, natrzeć oliwą z oliwek, posypać przyprawami i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Bakłażana pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą i czosnkiem, około 2 minut na rozgrzanej patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać całość pomidorami. Piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Bezpośrednio na talerzu posypać pietruszką oraz startym parmezanem. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, nie dopuszczając do rozgotowania. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Brokuły ugotować na parze lub w wodzie, nie dopuszczając do rozgotowania.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}