Składniki
- 130 g Brokuły
- 20 g Cebula
- 30 g Jogurt naturalny 2%
- 50 g Makaron razowy
- 90 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 12 g Oliwa z oliwek
- 100 g Pomidorki koktajlowe
- 20 g Ser pleśniowy (błękitny)
543 kcal
Danie dla lubiących bogaty smak potraw.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Brokuły umyć, podzielić na różyczki i wrzucić do wrzątku, można chwilę podgotować. Pierś z kurczaka pokroić na średniej długości paski lub zmielić. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na połowy. Na patelnię nalać oliwę i wycisnąć do niej czosnek. Podgrzać przez chwilę i dodać pierś z kurczaka. Podsmażyć, następnie dodać cebulę i koncentrat pomidorowy i smażyć jeszcze kilka - kilkanaście minut. Na ostatnie 2 - 3 minuty dorzucić brokuły, rozkruszony ser pleśniowy, jogurt naturalny i pomidorki . Podawać z makaronem. Dodatkowo spożywamy surowe warzywa 200g np. papryka, ogórek , pomidor