Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 150 g Jabłko
  • 250 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Pomidorki koktajlowe
  • 500 g Ziemniaki, średnie
740 kcal
Białka
37.00 g
Tłuszcze
28.00 g
Węglowodany
85.00 g

Sposób przygotowania

Potrawa, którą możesz wykonać także wieloporcjowo na każdą okazję.

Mięso pozbawione skóry natrzeć oliwą z oliwek oraz posypać przyprawami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Niewielkie ziemniaki obrać, umyć, przekroić na ćwiartki i poukładać między mięsem. Drobno pokrojony czosnek dodać do mięsa i ziemniaków. Całość skropić z oliwą z oliwek i piec w temp.180 stopni do czasu aż udka się zarumienią, a ziemniaki rozmiękną (około 30-40 minut). Po upieczeniu zjeść z pomidorkami koktajlowymi. na deser: jabłko

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}