Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 40 g Burak
  • 50 g Jogurt naturalny 2%
  • 50 g Kalafior
  • 80 g Marchew
  • 120 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 14 g Oliwa z oliwek
  • 20 g Pietruszka, korzeń
  • 30 g Seler korzeniowy
  • 250 g Ziemniaki, średnie
464 kcal
Białka
34.40 g
Tłuszcze
16.89 g
Węglowodany
43.61 g

Sposób przygotowania

Zaskoczeniem może okazać się kolor kremu warzywnego. Zapewniam jednak, iż smakuje wyśmienicie.

Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze (oprócz ziemniaków). Gotować przez około 20 - 30min. Nie wylewać wody, która zbiera się w ociekaczu. Ugotowane warzywa umieścić w wysokim naczyniu, dolać niewielką ilość wody, która "ociekła" podczas gotowania na parze. Całość zmiksować z dodatkiem jogurtu naturalnego, majeranku, soku z cytryny, pieprzu i soli. Ziemniaki ugotować w mundurkach, na talerzu skropić obficie oliwą z oliwek. Pierś z kurczaka i ziemniaki polać kremem z warzyw.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}