Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 110 g Brokuły
  • 25 g Cebula
  • 25 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 100 g Krojone pomidory z ziołami
  • 250 g Noga (udo) kurczaka
  • 12 g Oliwa z oliwek
  • 70 g Papryka czerwona
  • 100 g Ryż Parboiled
826 kcal
Białka
41.70 g
Tłuszcze
33.93 g
Węglowodany
88.48 g

Sposób przygotowania

Kuchnia meksykańska posiada wielu entuzjastów, oto potrawa specjalnie dla nich.

Udka z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Cebulę, czosnek, paprykę chilli oraz paprykę czerwoną pokroić na bardzo drobne kawałki. Podsmażyć 2-3 minuty na patelni na minimalnej ilości tłuszczu, a następnie dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem około 8 minut, doprawić pieprzem wg uznania. Ryż gotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Brokuły gotować około 7 minut we wrzątku lub na parze. Mięso podawać na liściu sałaty, polane sosem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}