Składniki
- 200 g Noga (udo) kurczaka
- 10 g Oliwa z oliwek
- 90 g Papryka czerwona
- 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 40 g Serek wiejski
- 80 g Szpinak
550 kcal
Niezwykle aromatyczny sos, który świetnie smakuje na ciepło i na zimni. W tym wydaniu kurczak smakuje na nowo.
Udka z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Ryż i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić, a następnie podgrzewać do całkowitego odparowania wody. Przestudzić kilkanaście minut. Zmiksować z twarogiem i czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski i ozdobić nimi talerz.