Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 50 g Jogurt naturalny 2%
  • 100 g Kasza jaglana
  • 5 g Majonez Lekki - Hellmann's
  • 200 g Noga (udo) kurczaka
  • 5 g Oliwa z oliwek
  • 50 g Papryka czerwona
  • 60 g Papryka zielona
  • 5 g Sezam, nasiona
686 kcal
Białka
38.00 g
Tłuszcze
26.00 g
Węglowodany
75.00 g

Sposób przygotowania

Tak przyrządzone udo to rarytas na każdą okazję.

Udka z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Mięso położyć na talerzu na liściu sałaty, polać sosem czosnkowym. Kaszę skropić oliwą z oliwek i zmieszać z sezamem i drobno pokrojonymi paprykamii.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}