Składniki
- 20 g Cebula
- 140 g Jabłko
- 75 g Kasza jaglana
- 70 g Marchew
- 250 g Noga (udo) kurczaka
- 15 g Oliwa z oliwek
- 70 g Papryka czerwona
- 45 g Papryka zielona
- 30 g Pietruszka
- 40 g Seler
758 kcal
Udko z kurczaka to standard w zdrowej diecie, tym razem z kaszą jaglaną.
Mięso umyć, osuszyć natrzeć przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa: cebulę, czosnek, marchew, selera, pietruszkę, jabłko. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp. 180 stopni. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, na talerzu skropić oliwą z oliwek. Papryki pokroić w paski i ozdobić nimi talerz. Dan deser zjeść jabłko.