Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 140 g Jabłko
  • 75 g Kasza jaglana
  • 70 g Marchew
  • 250 g Noga (udo) kurczaka
  • 15 g Oliwa z oliwek
  • 70 g Papryka czerwona
  • 45 g Papryka zielona
  • 30 g Pietruszka, korzeń
  • 40 g Seler korzeniowy
758 kcal
Białka
38.00 g
Tłuszcze
34.00 g
Węglowodany
75.00 g

Sposób przygotowania

Udko z kurczaka to standard w zdrowej diecie, tym razem z kaszą jaglaną.

Mięso umyć, osuszyć natrzeć przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa: cebulę, czosnek, marchew, selera, pietruszkę, jabłko. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp. 180 stopni. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, na talerzu skropić oliwą z oliwek. Papryki pokroić w paski i ozdobić nimi talerz. Dan deser zjeść jabłko.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}