Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 100 g Kalafior
  • 120 g Noga (udo) kurczaka
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 70 g Pieczarka uprawna, świeża
  • 5 g Sezam, nasiona
  • 500 g Ziemniaki, średnie
578 kcal
Białka
26.00 g
Tłuszcze
22.00 g
Węglowodany
69.00 g

Sposób przygotowania

Pieczony kurczak zawsze smakuje wyśmienicie, dodatek czosnku i pieczarki doskonale uzupełniają aromat.

Mięso natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka i włożyć do naczynia żaroodpornego. Pokroić cebulę, czosnek i pieczarki, położyć obok mięsa. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 30 minut. Kalafior gotować w wodzie lub na parze, aż do zmięknięcia - około 15 minut. Odcedzić, dodać odrobinę pieprzu, soli oraz posypać sezamem. Ziemniaki gotować w mundurkach, na talerzu posypać koperkiem.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}