Składniki
- 20 g Cebula
- 15 g Koncentrat pomidorowy 30%
- 60 g Krojone pomidory z ziołami
- 100 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
- 7 g Oliwa z oliwek
- 50 g Papryka czerwona
- 30 g Papryka zielona
235 kcal
Pikantny sos, który nada wspaniały smak każdej potrawie.
Mięso umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Gotować przez około 20 - 30 min. Cebulę, czosnek, paprykę chilli oraz paprykę czerwoną pokroić na bardzo drobne kawałki. Podsmażyć 2-3 minuty na patelni na minimalnej ilości tłuszczu, a następnie dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem około 8 minut, doprawić pieprzem wg uznania. Mięso podawać na liściu sałaty, polane sosem. Talerz ozdobić pokrojoną w paski zieloną papryką.