Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 20 g Cebula
  • 80 g Chleb żytni razowy
  • 2 szt Jajo kurze całe
  • 5 g Masło extra
  • 4 g Oliwa z oliwek
  • 60 g Papryka zielona
  • 110 g Pomidor
  • 40 g Tuńczyk w wodzie
451 kcal
Białka
27.00 g
Tłuszcze
19.00 g
Węglowodany
43.00 g

Sposób przygotowania

Śniadanie dla ambitnych i nie szczędzących czasu w kuchni.

Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać lubczyk oraz pozostałe przyprawy. Zanurzyć pieczywo w tak przygotowanej masie i pozostawić do nasiąknięcia. Następnie pieczywo przełożyć na patelnię teflonową posmarowaną minimalną ilością masła i smażyć z każdej strony do czasu, aż tost się zarumieni. Pozostałą masę (jeśli pozostanie) usmażyć osobno (bez tosta) i również położyć na talerz. Ozdobić pietruszką. Pomidory i paprykę pokroić, posypać pokrojoną drobno cebulą. Dodać tuńczyka, skropić całość oliwą. Przyprawić pieprzem i solą. Zamieszać.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}