Składniki
- 50 g Kefir 2%
- 100 g Kiwi
- 10 g Masło ekstra
- 50 g Mleko 0,5 %
- 120 g Noga (udo) kurczaka
- 100 g Ogórek
- 5 g Oliwa z oliwek
- 400 g Ziemniaki
595 kcal
Samo zdrowie! Dietetyka w czystej postaci, a do tego świetnie smakuje.
Mięso umyć, natrzeć oliwą i przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze . Gotować przez około 20 - 30 min. Ziemniaki ugotować, odcedzić, dodać masło oraz podgrzane mleko i gałkę muszkatałową. Całość wymieszać a następnie zmiksować. Na talerzu ozdobić szczypiorkiem i pokrojoną papryką. Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zmieszać z kefirem, szczypiorkiem i koperkiem. Zamieszać i przyprawić pieprzem. Na deser: kiwi