BLACK WEEK • 60% RABATU NA PLANY Z KODEM: BLACK

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 130 g Dorsz (świeży)
  • 100 g Makaron razowy
  • 50 g Morele
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 300 g Pomidor
  • 35 g Rukola
  • 10 g Sezam
692 kcal
Białka
41.31 g
Tłuszcze
19.43 g
Węglowodany
87.99 g

Sposób przygotowania

Kompozycja z sezamem zapewne przypadnie Wam do gustu.

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.Rybę oczyścić z ości, ułożyć na talerzu skórką do dołu, oprószyć solą, pieprzem, wysmarować lekko oliwą. Ziarna sezamu zrumienić na suchej patelni i posypać nimi dorsza, docisnąć. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C, rozgrzać blachę do pieczenia. Na gorącą blachę ułożyć rybę skórką do dołu i wstawić do piekarnika na 15 minut. Przygotować dressing cytrynowy łącząc w miseczce: oliwę, sok z cytryny (w relacji 2:1), odrobinę startej skórki z cytryny, szczyptę soli morskiej. Polać rybę, posypać pieprzem cayenne i udekorować rukolą i pomidorem. podawać z makaronem. Na deser morele lub inne owoce.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}