Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Składniki

  • 130 g Dorsz świeży
  • 100 g Makaron Razowy
  • 50 g Morele
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Pomidor
  • 35 g Sałata rukola
  • 10 g Sezam, nasiona
655 kcal
Białka
39.00 g
Tłuszcze
19.00 g
Węglowodany
82.00 g

Sposób przygotowania

Kompozycja z sezamem zapewne przypadnie Wam do gustu.

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.Rybę oczyścić z ości, ułożyć na talerzu skórką do dołu, oprószyć solą, pieprzem, wysmarować lekko oliwą. Ziarna sezamu zrumienić na suchej patelni i posypać nimi dorsza, docisnąć. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C, rozgrzać blachę do pieczenia. Na gorącą blachę ułożyć rybę skórką do dołu i wstawić do piekarnika na 15 minut. Przygotować dressing cytrynowy łącząc w miseczce: oliwę, sok z cytryny (w relacji 2:1), odrobinę startej skórki z cytryny, szczyptę soli morskiej. Polać rybę, posypać pieprzem cayenne i udekorować rukolą i pomidorem. podawać z makaronem. Na deser morele lub inne owoce.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}