Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 50 g Brokuły
  • 25 g Cebula
  • 40 g Ogórki konserwowe
  • 12 g Oliwa z oliwek
  • 80 g Papryka czerwona
  • 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
  • 20 g Ser feta
  • 110 g Tuńczyk w sosie własnym
468 kcal
Białka
32.87 g
Tłuszcze
17.36 g
Węglowodany
45.04 g

Sposób przygotowania

Sałatka z tuńczykiem z ryżem i brokułami

Składniki dodatkowe: szczypiorek pieprz sól Brokuła umyć i włożyć na kilka minut (około 5) do wrzątku. Nie dopuścić do rozgotowania. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu dodać: oliwę z oliwek, tuńczyka pokrojonego na mniejsze kawałki, drobno posiekaną cebulę, pokrojonego ogórka oraz paprykę i brokuły podzielone na mniejsze różyczki. Całość zamieszać, doprawić pieprzem i solą. Na wierzch położyć pokrojony ser oraz szczypiorek.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}