Składniki
- 50 g Brokuły
- 25 g Cebula
- 40 g Ogórki konserwowe
- 12 g Oliwa z oliwek
- 80 g Papryka czerwona
- 50 g Ryż paraboliczny (parboiled)
- 20 g Ser feta
- 110 g Tuńczyk w sosie własnym
468 kcal
Sałatka z tuńczykiem z ryżem i brokułami
Składniki dodatkowe: szczypiorek pieprz sól Brokuła umyć i włożyć na kilka minut (około 5) do wrzątku. Nie dopuścić do rozgotowania. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu dodać: oliwę z oliwek, tuńczyka pokrojonego na mniejsze kawałki, drobno posiekaną cebulę, pokrojonego ogórka oraz paprykę i brokuły podzielone na mniejsze różyczki. Całość zamieszać, doprawić pieprzem i solą. Na wierzch położyć pokrojony ser oraz szczypiorek.