IDZIEMY RAZEM PO TWOJĄ FORMĘ! 40% RABATU NA PLAN DIETETYCZNY I TRENINGOWY! SKORZYSTAJ Z KODU "40PT"

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Składniki

  • 15 g Cebula
  • 40 g Fasola konserwowa czerwona
  • 50 g Kasza gryczana prażona
  • 20 g Koncentrat pomidorowy 30%
  • 30 g Kukurydza konserwowa
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 70 g Pomidor
  • 100 g Wieprzowina (szynka surowa)
523 kcal
Białka
33.72 g
Tłuszcze
17.49 g
Węglowodany
57.59 g

Sposób przygotowania

Interesująca potrawa kuchni meksykańskiej.

Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oliwy z oliwek, dorzucić posiekaną w kostkę cebulę i paprykę chili, dusić pod przykryciem. Gdy już cebula się zeszkli zdjąć całą zawartość patelni do naczynia. Na pozostałej oliwie (jeśli trzeba należy dolać) usmażyć mięso mielone a następnie dodać przygotowaną wcześniej cebulę i paprykę. Dodać pomidory i koncentrat, wyciśnięty czosnek oraz przyprawy i dusić na wolnym ogniu około 5 minut. Następnie dodać fasolę i kukurydzę oraz odrobinę kostki bulionowej ( rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzątku) i dusić pod przykryciem aż fasola i kukurydza zmiękną, ale się nie rozgotują. Podawać z kaszą gryczaną.

{{init.votes.avg}}{{init.votes.label}}

Moja ocena {{current >= 0 ? init.scale[current] : '-'}}