Składniki
- 70 g Bułka grahamka
 - 20 g Jogurt naturalny 2%
 - 3 g Majonez lekki
 - 70 g Mandarynki
 - 70 g Mięso z piersi kurczaka (bez skóry)
 - 60 g Ogórek
 - 6 g Oliwa z oliwek
 - 10 g Pomidor
 - 20 g Sałata lodowa
 
360 kcal
					Bułka czy kanapka także mogą spełniać warunki zdrowej diety.
Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidora umyć i pokroić, sałatę umyć. Gotowane mięso położyć na liściu sałaty z pomidorem, polać sosem czosnkowym. Ułożyć na bułce. Na deser mandarynka